A kam nevojë për një ndërmjetës tregtar për të investuar në pronë komerciale?

Kur investoni në pasuri të paluajtshme, një vendim i rëndësishëm për të marrë do të jetë nëse dëshironi apo jo të keni një ndërmjetës që të ndihmojë në arritjen e marrëveshjeve tuaja të pasurive të paluajtshme. Shpesh, përgjigja për këtë pyetje do të ketë të bëjë me vendin ku jeni në karrierën tuaj investuese. Për ata që sapo kanë filluar një ndërmjetës mund të jetë një mjet shumë i dobishëm në gjetjen e mundësive, atë që një investitor duhet të kërkojë dhe çfarë nuk duan të shohin në një pronë, dhe negocimin e një marrëveshjeje që do t’i bëjë të gjithë të lumtur. Ata që janë pak të kalitur në këtë fushë mund të mos kenë nevojë për aq shumë ndihmë, por megjithatë mund të përfitojnë në një mënyrë ose në një tjetër. shërbime hidraulik elektricist piktor postim falas Tirane Kamez

Kur përgatiteni për të blerë një pronë komerciale për investim, mund të dëshironi ndihmën e një ndërmjetësi. Duke pasur aq përvojë sa ata në këtë fushë, një ndërmjetës do të jetë në gjendje të japë arsye të mira, të forta pse një pronë mund ose nuk mund të jetë një investim i mirë. Nëse një investitor po mendon të blejë një ndërtesë për ta ndarë atë dhe për t’u dhënë me qira “dyqane” atyre me pakicë, një ndërmjetës mund të jetë në gjendje t’i bëjë të ditur se kjo nuk është një ide e mirë, sepse së shpejti do të ketë një qendër të madhe tregtare. duke u zhvilluar brenda një milje nga kjo ndërtesë. Kjo do ta bënte më të vështirë dhënien me qira të hapësirave dhe mund të mos jetë një investim i vlefshëm nëse investitori nuk mund të gjejë një përdorim tjetër për të. Pa dijeninë e ndërmjetësit, investitori mund të ketë përfunduar duke humbur para për shkak të një investimi të keq sapo të vinte qendra tregtare.

Një ndërmjetës mund të jetë gjithashtu në gjendje të gjejë prona të tjera për investim. Nëse, si investitor, zbuloni se një pronë që keni marrë në konsideratë nuk është një investim i mirë, një ndërmjetës mund të jetë në gjendje t’ju tregojë për disa prona të tjera që mund të jenë të mira për t’u përdorur në mënyrën që po planifikoni . Një ndërmjetës do të ketë gjithashtu informacion rreth pronave përpara se ato të listohen. Ndonjëherë kjo mund të funksionojë në favorin tuaj. Nëse sekseri di për pronën dhe ju tregon për të, ju e shihni atë dhe jeni të interesuar, mund të jeni në gjendje të negocioni me pronarin e pronës përpara se ajo të futet në listë. Kjo mund t’ju japë kokën lart për pronat që të tjerët mund t’ju kenë më shumë se ju. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për konkurrimin me investitorët e tjerë, sepse ata nuk do të kenë ditur për pronën. Një ndërmjetës mund ta bëjë këtë për ju nëse do të marrë ende një komision për marrëveshjen ose mund të heqë dorë nga një ose dy komision në mënyrë që t’ju pretendojë si klient dhe t’ju mbajë të ktheheni. Nëse ata ju bëjnë para, do të jeni më të gatshëm t’i bëni ato para. Kjo mund të jetë një situatë fituese në të dyja anët e gardhit.